Swartpootkat
- Janjak
- Hero Member

- Posts: 529
- Joined: Tue Apr 07, 2009 2:51 pm
Re: Swartpootkat
Henslin,
Dis n mooi kat daai.
Hiers n foto van ons "tuinluiperd"
[img width=800 height=600]http://i219.photobucket.com/albums/cc31 ... CN0077.jpg[/img]
Ek was nie bewis dat die groukat/ swartpootkat so naby terugslaan nie. Hierdie dame kom van die lokale DBV af.
Ek ken die kat as die Egyptian Mau. Hulle het n kenmerkende M op die voorkop met sulke losserige velle op die pens net voor die agterbene.
Het iemand fotos van n wilde groukat?
Dis n mooi kat daai.
Hiers n foto van ons "tuinluiperd"
[img width=800 height=600]http://i219.photobucket.com/albums/cc31 ... CN0077.jpg[/img]
Ek was nie bewis dat die groukat/ swartpootkat so naby terugslaan nie. Hierdie dame kom van die lokale DBV af.
Ek ken die kat as die Egyptian Mau. Hulle het n kenmerkende M op die voorkop met sulke losserige velle op die pens net voor die agterbene.
Het iemand fotos van n wilde groukat?
- Geno
- Administrator

- Posts: 13655
- Joined: Tue Apr 20, 2010 3:05 pm
Re: Swartpootkat
Jannie,
Kyk bietjie hier:
http://wysinger.homestead.com/cats.html
Kyk bietjie hier:
http://wysinger.homestead.com/cats.html
The Egyptian Mau ("mau" means cat) -- Subspecies of the African Wild Cat (felis silvestris), dates back over 3000 years. The African Wild Cat will eat rodents, insects, birds, and small mammals.
Goed, beter, 6millimeter!
-
henslin
- Sr. Member

- Posts: 401
- Joined: Thu Oct 14, 2010 3:34 pm
Re: Swartpootkat
Gaan bietjie later iets saamslaan. My bekkie het oopgehang toe ek bietjie begin rondloer na die katjies. Al wat ek kan s? is dat hier 'n groot ondertrouery ens. in die katkoninkryk is !
Agterosse kom ook in die kraal - vir die volgende veiling !
- Francois Marais
- Administrator

- Posts: 4042
- Joined: Sun May 03, 2009 11:40 pm
Re: Swartpootkat
Henslin
Het in die tussentyd darm uitgevind dat die African Wild Cat se Afrikaans naam Vaalbos Kat is, so ons is nu oppi selle blad, jy het n African Wildcat, Vaalbos, Groukat vir n huisdier.
Mooi loop
Francois
Het in die tussentyd darm uitgevind dat die African Wild Cat se Afrikaans naam Vaalbos Kat is, so ons is nu oppi selle blad, jy het n African Wildcat, Vaalbos, Groukat vir n huisdier.
Mooi loop
Francois
-
henslin
- Sr. Member

- Posts: 401
- Joined: Thu Oct 14, 2010 3:34 pm
Re: Swartpootkat
Vaalboskat en Groukat vergelyking. Jammer oor die lang relaas Eerstens wil ek s? dat dit my eie opinie is na ek bietjie rondgelees en tips gevang het.
My mening is dat die Groukat ( Felis silvestris cafra (African wild cat) ) en Vaalboskat African Wildcat (Felis silvestris lybica) wel van mekaar verskil. Die Groukat kom na my mening van ?n Nama woord af.( Omgewingsnaam ) Die naam African Wildcat lyk my word aan verskillende katte gekoppel en is nie beskrywend van die spesie nie. Die Swartpoot kat word dan ook aan albei species gekoppel en is nie die regte beskrywing nie.
[glow=red,2,300]Sonder om deur die onderstaande te lees glo ek dat dit baie maklik is om die twee in die veld te verwar.[/glow]
According to a 2007 DNA analysis, there are only 5 subspecies:[3]
? Felis silvestris silvestris (Europe and Turkey).
? [glow=red,2,300]Felis silvestris lybica [/glow](North Africa, Middle East and Western Asia, to the Aral Sea).
? Felis silvestris catus (Domestic Cat, Worldwide).
? [glow=red,2,300]Felis silvestris cafra[/glow] (Southern Africa).
? Felis silvestris ornata (Pakistan, northwestern India, Mongolia and northern China).
? Felis silvestris bieti (China).
Omgewings noemname en verspreiding het ook baie te doen met die misverstande.
1. [glow=red,2,300]Die Vaalboskat[/glow].( Soos my huiskat )
Subject [glow=red,2,300]African Wildcat (Felis silvestris lybica)[/glow] - Wiki
WILDLIFE SOUTH AFRICA
www.wildlifesouthafrica.com
[glow=red,2,300]AFRICAN WILD CAT
Latin Name: Felis silvestris lybica
Afrikaans: Vaalboskat[/glow]
Distribution in South Africa: African Wild Cats are widely distributed throughout South Africa.
Habitat: A variety of habitats, especially where there is enough shelter like rocks, tall grass, shrubs, thickets, etc.
Habits: They are shy and cunning animals found usually solitary except when males and females come together to mate or when females are with young kittens. Females and males are territorial and will defend their territories against other wild cats. They are good tree climbers and often hunt prey in trees. They will also often venture into trees to escape danger.
Day or night: Mainly nocturnal.
Difference between
male and female: Males are larger, heavier and more robustly built than females.
Mass: Male: From 3.5 to about 6.3 kilograms
Female: From 2.4 to about 5.6 kilograms.
Breeding: Between 2 and 5 kittens (average about 3) are born at any time during the year with a peak in summer ? September to March. The kittens are usually born in burrows of animals like aardvark, warthog, spring hare etc. or in rock crevasses.
Gestation: About 2 months
Lifespan: In ideal circumstances should roughly be similar to that of a housecat.
Diet - Food and water: Rodents, amphibians (frogs and bullfrogs) small reptiles like snakes and skinks, mice, rats, a variety of insects, large spiders, so-called sunspiders or Red Roman spiders (Solifugae), birds up to the size of guineafowl, small mammals like scrub hares, spring hares and even very young lambs of small antelope like Steenbok, also wild fruits. They are water dependent.
Enemies: Lion, Leopard, Hyena, Jackal, Serval, African Civet, Caracal, African Wild Dog, Humans, domestic dogs.
Status: Abundant, however African Wild Cats interbreed with domestic cats and the interbreeding is a concern as purebred real wild African Wild Cats are in danger of becoming completely interbred in South Africa.
Interesting facts: These animals resemble normal housecats with colour variations from dark grey and grey to red brown in colour. The stripes on the legs also vary from greyish to red. African Wild Cats have a reddish brown colour on the back of their ears. They also have very long legs compared to a domestic cat. It has been documented that there are actually two subspecies of African Wild Cats in the South African Region ? in the east and northeast they are more grey and darker than those in the extreme west, northwest and Kalahari region where they are more reddish brown and lighter in colour.
2. [glow=red,2,300]Die Groukat[/glow]
Lyk na ?n kleiner tipe kat alhoewel ek glo in die veld kan mens hulle maklik verwar.
[glow=red,2,300]Felis silvestris cafra[/glow][glow=red,2,300] (African wild cat[/glow])
bush cat [English]; [glow=red,2,300]vaakboskat [Afrikaans][/glow]; Wildkatze, Afrikanische Falbkatze [German]; chat gante, chat sauvage d'Afiique [French]; kaka mwiw, kimbum, kaka pori [Swahili]; igola, ipaka ye-Afrika [isiNdebele]; ingada, ichathaza, imbodla [isiXhosa]; impaka, imbodla [isiZulu]; phaga [Sepedi]; tsetse, setsetse, qwabi [Sesotho]; phage, tibe [Setswana]; nhiriri [Shona]; imbodla, ligoya, imphaka, ingcwa [siSwati]; goya, mphaha [Xitsonga]; phaha, gowa, goya [Tshivenda]; sino no [Lozi] uqhumu [Yei]; ![glow=red,2,300]Garo |h?ab [Nama] [Damara][/glow]
The African wild cat is one of five subspecies of Felis silvestris, which is a species with a wide distribution through Africa, Europe, the Middle East and parts of Asia. The species also includes the Domestic cat, which genetic evidence suggests was domesticated in the Middle East. African wild cat and domestic cats often interbreed in the proximity of human habitations and this is one of the main threats to the survival of the wild subspecies in its pure form. Wild cats are nocturnal and prey on rodents, birds, reptiles and invertebrates. The female holds a territory and does not get any help from males in rearing her litter.
Distribution and habitat
Felis silvestris has a wide distribution that includes Africa, Europe, the Middle East and across Asia, extending to China. Within this distribution, five subspecies have been distinguished using genetic methods. One of these isFelis silvestris cafra which has a distribution covering Africa south of equator (and a little bit north of it as well).Felis silvestris lybica is the subspecies found in North Africa and its distribution also extends into the Middle East and beyond that to the region east of the Caspian Sea. Genetic evidence shows that the Domestic cat (Felis silvestris catus) was domesticated in the Middle East from Felis silvestris lybica. Placing domesticated forms into separate subspecies or species is a common practice, which is convenient but does not make much sense from a phylogenetic point of view.
The African wild cat is widely distributed throughout southern Africa but does not occur along Namibian coast. It has a wide habitat tolerance - as long as there is some sort of cover.
Description
It is very similar in appearance to a domestic cat. The most distinguishable characteristic is the rich reddish-brown colour of the backs of the large ears, over the belly and on the back legs. The body is marked with vertical stripes but these can vary from faint to quite distinct. The tail is ringed with black and has a black tip. The chin and throat are white and the chest is usually paler than the rest of the body. The legs are proportionately longer than those of the domestic cat. The feet are jet black underneath. The skull is small, with a short muzzle this is a result of the reduction in the nasal cavity and the jaw length. The skull is broad and highly arched and relatively lightly built. The cheek bones (zygoma) are bowed from the sides of the skull and are thick and strongly built providing substantial attachments for the masseter and temporalis muscles that are important during killing and eating. The jaws only move vertically for cutting and gripping. The powerful masseter muscle is responsible for the vice-like killing grip. The large canines are flattened and sharp, specifically adapted to performing the killing bite on the back of the neck where they push between the vertebrae and severe the spinal cord. The molars and premolars are adapted as carnassials for gripping and tearing. As there are no teeth for chewing, the tongue is covered with sharp-pointed papillae that retain and lacerate food and can rasp flesh off a carcass. Males are generally larger and heavier than females.
Size: Body length 85-100 cm; shoulder height 35 cm; weight range 2.5 ?6.0 kg.
Dental Formula: I C P M = 30
Behaviour
Almost entirely nocturnal, they are only active once it is dark. During the day the cat rests concealed within available cover, such as rocky hillsides, underbrush, reedbeds or clumps of tall grass. Where suitable cover is not available they will use burrows, termetaria, roots of trees and high-standing grain crops. Like most of the cat family the African wild cat is usually solitary although they may be seen in mating pairs or small groups consisting of a female accompanied by her kittens. They are secretive and extremely territorial with home ranges are clearly urine-marked. They bury their droppings in the same manner as a domesticated cat, but may use latrine sites.
Hunting and food
The African wild cat has a very good sense of hearing. Typical of a cat when hunting, they stalk their prey, then crouch with a settling of the hind feet to get a good grip and finally rush in or pounce to make the kill. Small mammal prey is killed by a bite to the back of the neck. In their diet small rodents are the commonest food, but they do eat other small mammals, birds, reptiles, amphibians, insects and other invertebrates. The largest recorded prey include hares, springhares and birds up to the size of guineafowl.
Reproduction
Each female holds a territory. After a gestation period of about 65 days, litters of 2-5 kittens are born in summer and hidden in dense cover or old burrows. The male does not play a role in the rearing of the young.
Life span
10 ? 12 years.
Threats
As it is closely related to the domestic cat (Felis silvestris catus), the African wild cat interbreeds readily in areas where they come into contact. Today it is difficult to find pure-bred African wild cats anywhere near areas of human settlement. Currently this species is not considered threatened but if this hybridization with domestic cats continues and with increasing human habitation, pure-bred African wild cats may cease to exist. Other threats include persecution by hunters and local farmers, as well as habitat loss.
Lyk my die storie van die African wildcat/Vaalboskat/Groukat en Miertier is nog lank nie klaar nie.
My mening is dat die Groukat ( Felis silvestris cafra (African wild cat) ) en Vaalboskat African Wildcat (Felis silvestris lybica) wel van mekaar verskil. Die Groukat kom na my mening van ?n Nama woord af.( Omgewingsnaam ) Die naam African Wildcat lyk my word aan verskillende katte gekoppel en is nie beskrywend van die spesie nie. Die Swartpoot kat word dan ook aan albei species gekoppel en is nie die regte beskrywing nie.
[glow=red,2,300]Sonder om deur die onderstaande te lees glo ek dat dit baie maklik is om die twee in die veld te verwar.[/glow]
According to a 2007 DNA analysis, there are only 5 subspecies:[3]
? Felis silvestris silvestris (Europe and Turkey).
? [glow=red,2,300]Felis silvestris lybica [/glow](North Africa, Middle East and Western Asia, to the Aral Sea).
? Felis silvestris catus (Domestic Cat, Worldwide).
? [glow=red,2,300]Felis silvestris cafra[/glow] (Southern Africa).
? Felis silvestris ornata (Pakistan, northwestern India, Mongolia and northern China).
? Felis silvestris bieti (China).
Omgewings noemname en verspreiding het ook baie te doen met die misverstande.
1. [glow=red,2,300]Die Vaalboskat[/glow].( Soos my huiskat )
Subject [glow=red,2,300]African Wildcat (Felis silvestris lybica)[/glow] - Wiki
WILDLIFE SOUTH AFRICA
www.wildlifesouthafrica.com
[glow=red,2,300]AFRICAN WILD CAT
Latin Name: Felis silvestris lybica
Afrikaans: Vaalboskat[/glow]
Distribution in South Africa: African Wild Cats are widely distributed throughout South Africa.
Habitat: A variety of habitats, especially where there is enough shelter like rocks, tall grass, shrubs, thickets, etc.
Habits: They are shy and cunning animals found usually solitary except when males and females come together to mate or when females are with young kittens. Females and males are territorial and will defend their territories against other wild cats. They are good tree climbers and often hunt prey in trees. They will also often venture into trees to escape danger.
Day or night: Mainly nocturnal.
Difference between
male and female: Males are larger, heavier and more robustly built than females.
Mass: Male: From 3.5 to about 6.3 kilograms
Female: From 2.4 to about 5.6 kilograms.
Breeding: Between 2 and 5 kittens (average about 3) are born at any time during the year with a peak in summer ? September to March. The kittens are usually born in burrows of animals like aardvark, warthog, spring hare etc. or in rock crevasses.
Gestation: About 2 months
Lifespan: In ideal circumstances should roughly be similar to that of a housecat.
Diet - Food and water: Rodents, amphibians (frogs and bullfrogs) small reptiles like snakes and skinks, mice, rats, a variety of insects, large spiders, so-called sunspiders or Red Roman spiders (Solifugae), birds up to the size of guineafowl, small mammals like scrub hares, spring hares and even very young lambs of small antelope like Steenbok, also wild fruits. They are water dependent.
Enemies: Lion, Leopard, Hyena, Jackal, Serval, African Civet, Caracal, African Wild Dog, Humans, domestic dogs.
Status: Abundant, however African Wild Cats interbreed with domestic cats and the interbreeding is a concern as purebred real wild African Wild Cats are in danger of becoming completely interbred in South Africa.
Interesting facts: These animals resemble normal housecats with colour variations from dark grey and grey to red brown in colour. The stripes on the legs also vary from greyish to red. African Wild Cats have a reddish brown colour on the back of their ears. They also have very long legs compared to a domestic cat. It has been documented that there are actually two subspecies of African Wild Cats in the South African Region ? in the east and northeast they are more grey and darker than those in the extreme west, northwest and Kalahari region where they are more reddish brown and lighter in colour.
2. [glow=red,2,300]Die Groukat[/glow]
Lyk na ?n kleiner tipe kat alhoewel ek glo in die veld kan mens hulle maklik verwar.
[glow=red,2,300]Felis silvestris cafra[/glow][glow=red,2,300] (African wild cat[/glow])
bush cat [English]; [glow=red,2,300]vaakboskat [Afrikaans][/glow]; Wildkatze, Afrikanische Falbkatze [German]; chat gante, chat sauvage d'Afiique [French]; kaka mwiw, kimbum, kaka pori [Swahili]; igola, ipaka ye-Afrika [isiNdebele]; ingada, ichathaza, imbodla [isiXhosa]; impaka, imbodla [isiZulu]; phaga [Sepedi]; tsetse, setsetse, qwabi [Sesotho]; phage, tibe [Setswana]; nhiriri [Shona]; imbodla, ligoya, imphaka, ingcwa [siSwati]; goya, mphaha [Xitsonga]; phaha, gowa, goya [Tshivenda]; sino no [Lozi] uqhumu [Yei]; ![glow=red,2,300]Garo |h?ab [Nama] [Damara][/glow]
The African wild cat is one of five subspecies of Felis silvestris, which is a species with a wide distribution through Africa, Europe, the Middle East and parts of Asia. The species also includes the Domestic cat, which genetic evidence suggests was domesticated in the Middle East. African wild cat and domestic cats often interbreed in the proximity of human habitations and this is one of the main threats to the survival of the wild subspecies in its pure form. Wild cats are nocturnal and prey on rodents, birds, reptiles and invertebrates. The female holds a territory and does not get any help from males in rearing her litter.
Distribution and habitat
Felis silvestris has a wide distribution that includes Africa, Europe, the Middle East and across Asia, extending to China. Within this distribution, five subspecies have been distinguished using genetic methods. One of these isFelis silvestris cafra which has a distribution covering Africa south of equator (and a little bit north of it as well).Felis silvestris lybica is the subspecies found in North Africa and its distribution also extends into the Middle East and beyond that to the region east of the Caspian Sea. Genetic evidence shows that the Domestic cat (Felis silvestris catus) was domesticated in the Middle East from Felis silvestris lybica. Placing domesticated forms into separate subspecies or species is a common practice, which is convenient but does not make much sense from a phylogenetic point of view.
The African wild cat is widely distributed throughout southern Africa but does not occur along Namibian coast. It has a wide habitat tolerance - as long as there is some sort of cover.
Description
It is very similar in appearance to a domestic cat. The most distinguishable characteristic is the rich reddish-brown colour of the backs of the large ears, over the belly and on the back legs. The body is marked with vertical stripes but these can vary from faint to quite distinct. The tail is ringed with black and has a black tip. The chin and throat are white and the chest is usually paler than the rest of the body. The legs are proportionately longer than those of the domestic cat. The feet are jet black underneath. The skull is small, with a short muzzle this is a result of the reduction in the nasal cavity and the jaw length. The skull is broad and highly arched and relatively lightly built. The cheek bones (zygoma) are bowed from the sides of the skull and are thick and strongly built providing substantial attachments for the masseter and temporalis muscles that are important during killing and eating. The jaws only move vertically for cutting and gripping. The powerful masseter muscle is responsible for the vice-like killing grip. The large canines are flattened and sharp, specifically adapted to performing the killing bite on the back of the neck where they push between the vertebrae and severe the spinal cord. The molars and premolars are adapted as carnassials for gripping and tearing. As there are no teeth for chewing, the tongue is covered with sharp-pointed papillae that retain and lacerate food and can rasp flesh off a carcass. Males are generally larger and heavier than females.
Size: Body length 85-100 cm; shoulder height 35 cm; weight range 2.5 ?6.0 kg.
Dental Formula: I C P M = 30
Behaviour
Almost entirely nocturnal, they are only active once it is dark. During the day the cat rests concealed within available cover, such as rocky hillsides, underbrush, reedbeds or clumps of tall grass. Where suitable cover is not available they will use burrows, termetaria, roots of trees and high-standing grain crops. Like most of the cat family the African wild cat is usually solitary although they may be seen in mating pairs or small groups consisting of a female accompanied by her kittens. They are secretive and extremely territorial with home ranges are clearly urine-marked. They bury their droppings in the same manner as a domesticated cat, but may use latrine sites.
Hunting and food
The African wild cat has a very good sense of hearing. Typical of a cat when hunting, they stalk their prey, then crouch with a settling of the hind feet to get a good grip and finally rush in or pounce to make the kill. Small mammal prey is killed by a bite to the back of the neck. In their diet small rodents are the commonest food, but they do eat other small mammals, birds, reptiles, amphibians, insects and other invertebrates. The largest recorded prey include hares, springhares and birds up to the size of guineafowl.
Reproduction
Each female holds a territory. After a gestation period of about 65 days, litters of 2-5 kittens are born in summer and hidden in dense cover or old burrows. The male does not play a role in the rearing of the young.
Life span
10 ? 12 years.
Threats
As it is closely related to the domestic cat (Felis silvestris catus), the African wild cat interbreeds readily in areas where they come into contact. Today it is difficult to find pure-bred African wild cats anywhere near areas of human settlement. Currently this species is not considered threatened but if this hybridization with domestic cats continues and with increasing human habitation, pure-bred African wild cats may cease to exist. Other threats include persecution by hunters and local farmers, as well as habitat loss.
Lyk my die storie van die African wildcat/Vaalboskat/Groukat en Miertier is nog lank nie klaar nie.
Agterosse kom ook in die kraal - vir die volgende veiling !
-
Ambessa
Re: Swartpootkat
Hallo almal
Die swartpootkat (black-footed cat) is nie sommer enige kat met swarterige pootjies nie...
Ambessa
Die swartpootkat (black-footed cat) is nie sommer enige kat met swarterige pootjies nie...
Ambessa
SPECIES Felis nigripes
Author: Burchell, 1824.
Citation: Travels Interior of Southern Africa, 2: 592.
Common Name: Black-footed Cat
Type Locality: Burchell (1824:509) implied the country of the "Bachapins", presumably in the capital, "the town of Lit?kun (Let?rkoon)...27?6'44". ...24?39'27"[E]" [South Africa].
Distribution: Botswana, Namibia, South Africa.
Status: CITES ? Appendix I; U.S. ESA ? Endangered; IUCN ? Vulnerable.
Comments: Kr?l and Zima (1980) noted a distinctly different karotype from other Felis. McKenna and Bell (1997) placed in Felis (Microfelis).
- tobie
- Jr. Member

- Posts: 96
- Joined: Sun Nov 15, 2009 12:40 pm
Re: Swartpootkat
ek het laas week die eerste 1 in my lewe gesien.so teen sterk skemer.is hy ook bekent as n miershhop tier.hoor ma die volk noem hom so?
Jy kan maar hardloop, maar ek sien jou!!!
-
Beyers
- Hero Member

- Posts: 1409
- Joined: Tue May 05, 2009 12:41 pm
Re: Swartpootkat
Miershoop tier is dit ja.
Marion Holmes soek inligting oor hulle. Is jy bereid om dit te deel?
Beyers
Marion Holmes soek inligting oor hulle. Is jy bereid om dit te deel?
Beyers
Last edited by Beyers on Sun Mar 04, 2012 5:41 pm, edited 1 time in total.
- rudolph
- Full Member

- Posts: 130
- Joined: Thu Jan 20, 2011 2:09 pm
Re: Swartpootkat
SATERDAG AAND 12 NOVEMBER 2011 N VOLWASSE SWARTPOOT KAT GEKRY OP DIE PLAAS SOMERSHOEK SO 40 KM VANAF BULTFONTEIN RIGTING DEALSEVILLE ,OMTRENT 22H30 PLUS MINUS.
- Dawid
- Hero Member

- Posts: 1079
- Joined: Tue Jun 08, 2010 11:58 pm
Re: Swartpootkat
Sal nogals likes van so baster gebroedsel en sommer vroeg hulle lus laat uithaal, spesiaal vir die rotte in die stoor want n huiskat maak nie hond haaraf nie 
Julle manne moet laat weet as jul op kleintjies afkom asb
Julle manne moet laat weet as jul op kleintjies afkom asb
IT`S NOT THE GUN IT`S THE GUNNER
9mm CZ 100
.22 Norinco
243 Bruno 601
270 Bruno
303 no2 mk4 Enfield
375 CZ ZKK 602
9mm CZ 100
.22 Norinco
243 Bruno 601
270 Bruno
303 no2 mk4 Enfield
375 CZ ZKK 602
- visstok
- Hero Member

- Posts: 1235
- Joined: Thu Sep 22, 2011 6:15 pm
Re: Swartpootkat
Goeie more, ek was baie gelukig om op 29 Desember 2010 op n plaas net buite Virginia 2 volwasse miershooptiertjies saam in die veld te kry. Kon sien hulle het plane gehaat so het hulle dadelik met vrede gelaat. Ek het ongelukig verlede week Dinsdag 29 November 2011 op pad Wesselsbron toe een van die katjies in die pad gekry wat deur n moter dood gery is. Groete Visstok
Last edited by visstok on Thu Jan 26, 2012 11:31 pm, edited 1 time in total.
Sak Sarel, pa wil n bok skiet
-
Beyers
- Hero Member

- Posts: 1409
- Joined: Tue May 05, 2009 12:41 pm
Re: Swartpootkat
Dankie vir die bydraes. Hou so aan
- basie
- Full Member

- Posts: 172
- Joined: Wed Apr 01, 2009 9:14 pm
Re: Swartpootkat
Hier is 'n foto fan 'n miershooptier wat doodgery was in 'n pad in die Middelburg (EC) distrik. Die foto is die 11-03-11 geneem.
[img width=560 height=420]http://i1200.photobucket.com/albums/bb3 ... oon002.jpg[/img]
[img width=560 height=420]http://i1200.photobucket.com/albums/bb3 ... oon002.jpg[/img]
Elke Rooihond kry sy dag!!
- rudolph
- Full Member

- Posts: 130
- Joined: Thu Jan 20, 2011 2:09 pm
Re: Swartpootkat
21 Januarie Petrusburg distrik een volwasse kat gekry ,ongeveer 23h00
- rudolph
- Full Member

- Posts: 130
- Joined: Thu Jan 20, 2011 2:09 pm
Re: Swartpootkat
Saterdag aand 3 de Maart 2012 22h40 een volwasse kat gekry in Virginia distrik
- visstok
- Hero Member

- Posts: 1235
- Joined: Thu Sep 22, 2011 6:15 pm
Re: Swartpootkat
Het Vrydag aand 13April 2012 3 kaatjies gesien op dieselfde plaas net buite Virginia as wat ek 2 in 2010 gesien het. Lyk my hulle is nogal volop in Virginia distrik. Ekt daar groot geword maar nooit eers geweet van die kaatjies nie. Groete visstok
Sak Sarel, pa wil n bok skiet
- visstok
- Hero Member

- Posts: 1235
- Joined: Thu Sep 22, 2011 6:15 pm
Re: Swartpootkat
Beyers, is die kaaitjies gebied verbonde? Het die in dieselfde area gekry as wat ek hul laas gekry het? Hoor graag! Groete visstok
Sak Sarel, pa wil n bok skiet
- johann
- Sr. Member

- Posts: 343
- Joined: Mon Dec 27, 2010 8:17 pm
Re: Swartpootkat
Manne ek het twee gekry 12 Mei 2012 op 'n plaas 30km van Douglas op die Prieska pad. En 14 Mei 2012 een net 'n plaas verder an.
Groete Johann
Groete Johann
25-06 Remington
- Berg-Bewer
- Full Member

- Posts: 110
- Joined: Tue Mar 23, 2010 9:48 am
Re: Swartpootkat
23 Mei 2012 plus minus 21h00 volwasse Swartpootkat / Miershooptier gekry teen die grootpad, plus minus 20 km buite Victoria-Wes op die Merimen pad naby Vleiplaas!
Groete Berg-Bewer
Groete Berg-Bewer
- tafjak
- Global Moderator

- Posts: 2128
- Joined: Tue Dec 09, 2008 3:46 pm
Re: Swartpootkat
Ek loop so baie van die outjies raak, maar die foto-nemery bly maar agter, het egter hierie enetjie raak gekiek.


Mooiloop en Geseende Kersfees!
- Kalahari
- Hero Member

- Posts: 2135
- Joined: Thu Dec 30, 2010 4:05 pm
Re: Swartpootkat
Baie mooi Taffie.
Maar die kieter het vir jou 'n meneer paar kykers aan hom
, jy sien hom seker op 'n afstand inkom?
Maar die kieter het vir jou 'n meneer paar kykers aan hom
- Hannes stof trapper
- Jr. Member

- Posts: 60
- Joined: Wed Jun 26, 2013 4:58 pm
-
Johan Nel
- Hero Member

- Posts: 2173
- Joined: Sat Jun 16, 2012 12:42 pm
Re: Swartpootkat
Ek dink dis die African Wild Cat
"If a cluttered desk is a sign of a cluttered mind, of what, then, is an empty desk a sign?'
- Laurence J. Peter
- Laurence J. Peter
-
Beyers
- Hero Member

- Posts: 1409
- Joined: Tue May 05, 2009 12:41 pm
Re: Swartpootkat
african black footed cat


