Wors maak van maalvleis

Enige vleis/veldkos resepte wat werk vir n honger jagter

Moderator: Global Moderator

Post Reply
J le Roux
Hero Member
Hero Member
Posts: 1023
Joined: Tue May 20, 2014 8:10 am
Location: Pietersburg Limpopo

Wors maak van maalvleis

Post by J le Roux »

My boerewors is ongelukkig op en almal by die huis is ongelukkig daaroor. Ek sit met nog so 30 pakkies x 1kg gevriesde vacuumpack wildsmaalveis (met beesvet).

Het iemand al probeer om boerewors van maalvleis te maak? Ek glo die vleis/vet/speserye meng beter as dit saam gemaal word, maar hoe suksesvol kan dit wees om die speserye na die tyd by te voeg en te meng?

Ek hoor graag
Groete
Vat genoeg skietgoed veld toe, daar's nie winkels nie.
JG Landmann .22LR, Howa 30-06, M98 DWM .375H&H deur Ossie Penzhorn, 7x57 Oberndorf AN Mauser, Musgrave Mod 80 30-06.
User avatar
Fanta300
Hero Member
Hero Member
Posts: 3159
Joined: Wed Jan 23, 2013 9:38 pm
Location: Vereeniging

Re: Wors maak van maalvleis

Post by Fanta300 »

Ons maal maar altyd eers ons vleis en meng dan alles in vir die wors. Werk 100!
Lynx 300WM, Musgrave .308 Plank , BSA .303, Stevens .22, Howa .308, Musgrave .308, S&W.38 Sp, Beretta .22 Pistool, Shadow12Br Semi., Truvello 260 Rem., BRNO 375 H&H. CZ 75 Compact, BRNO (Mod 2) .22, BRNO ZKK 270Win, CZ 243W.
User avatar
Riaan Kriel
Hero Member
Hero Member
Posts: 1237
Joined: Tue Sep 02, 2014 3:53 pm
Location: Lichtenburg

Re: Wors maak van maalvleis

Post by Riaan Kriel »

Jou proses sal seker wees om die maalvleis te ontvries, dan te meng met die speserye en die stopwerk te doen en dan weer pakkies wors te maak en weer te vries.

Al wat my pla is die ontvries en dan weer weer vries van die maalvleis... manne met meer ervaring van vleisbewerking as my beperkte kennis sal kan sê of dit moontlik 'n probleem kan veroorsaak
User avatar
Dolf014
Hero Member
Hero Member
Posts: 515
Joined: Wed Dec 04, 2013 3:50 pm
Location: Kathu

Re: Wors maak van maalvleis

Post by Dolf014 »

Jy kan so maak;
1. ontvries maalvleis
2. gooi lag maalvleis, dan bitejie spice.....herhaal
3. maal dan alles weer. Die meul meng die vleis en spices baie goed.
4. stop nou jou wors.

Ek dink nie die een keer ontvries en weer vries sal die vleis sleg maak nie.

Groet.
Skiet met 308 Voere (erf stuk) ons loop al 40 jaar saam.
J le Roux
Hero Member
Hero Member
Posts: 1023
Joined: Tue May 20, 2014 8:10 am
Location: Pietersburg Limpopo

Re: Wors maak van maalvleis

Post by J le Roux »

Dankie
Julle.

Ek sal beproef en laat weet.
Vat genoeg skietgoed veld toe, daar's nie winkels nie.
JG Landmann .22LR, Howa 30-06, M98 DWM .375H&H deur Ossie Penzhorn, 7x57 Oberndorf AN Mauser, Musgrave Mod 80 30-06.
User avatar
sako 30-06
Hero Member
Hero Member
Posts: 1865
Joined: Mon Mar 19, 2012 2:45 pm
Location: Boksburg

Re: Wors maak van maalvleis

Post by sako 30-06 »

Mince word gewoonlik fyner gemaal as boerewors, as jy dit weer gaan maal gaan dit dalk probleme veroorsaak.
Ontvries mince in die yskas, maak seker die mince bly koud en nie kamer temperatuur nie anders gaan die vet sag begin word.

Los jou speserye op in n water, gooi ys in sodat die mengsel yskoud is en meng dan in jou mince in. (Sal ook help om makliker te stop)
Meng dit mooi deur maar moenie die vleis oorwerk of saampers nie.
User avatar
Willie
Sr. Member
Sr. Member
Posts: 449
Joined: Thu Dec 09, 2010 1:36 pm
Location: Ladismith - Klein Karoo

Re: Wors maak van maalvleis

Post by Willie »

Ek gebruik ook Sako 30-06 se metode en dit werk 100% vir my
User avatar
Methos
Hero Member
Hero Member
Posts: 534
Joined: Tue Dec 12, 2017 4:12 pm

Re: Wors maak van maalvleis

Post by Methos »

Ek is besig om 'n biltong, droëwors en boerewors besigheid te begin hier in Frankryk. Ek bestel gemaalde bees brisket by my local butcher - ek het vir hom die 20-80 vet ratio verduidelik - dan meng ek spices, asyn en worchestershire sous by en dan stop ek. Meng hom net genoeg sodat die spice lekker deur gemeng is en die myosin vorm en dan is dit nie 'n probleem.
Post Reply

Return to “Resepte”